Bergamunken.blogg.se

Hyra mjukglassmaskin, popcornmaskin, slushmaskin, sockervaddsmaskin, hoppborg mm till Ditt event eller blogg - Bergamunken

Glassens dag 2017

Publicerad 2017-03-24 10:26:13 i Allmänt, Mjukglass, glass,

Glassens dag firar vi idag den 24 mars 2017. Egentligen kallas den för Europeiska dagen för hantverksmässigt tillverkad glass.
 
Vi på Bergamunken älskar glass. Speciellt mjukglass. Den är kanske inte hantverksmässigt tillverkad, utan tillverkas i en mjukglassmaskin, som man kan hyra av oss på Bergamunken.
 
I detta inlägg kommer vi ta upp lite mer om just mjukglass.

Mjukglass
 är en mjuk variant av glasssom tillverkas i en mjukglassmaskin som Du kan hyra av oss på Bergamunken! Mjukglass köper man vanligtvis i kioskergatukök och uteserveringar. Den är vanligast under sommarsäsongen men går att köpa året om. 

Hyr en mjukglassmaskin till ditt kalas, event eller andra evenemang, där du vill bjuda på något gott och som kommer fånga mångas blickar.

Som namnet antyder är mjukglass mjukare än vanlig glass, och den tillreds på plats vid serveringsstället med hjälp av en mjukglassmaskin som fylls på med mjukglassmix. All glass måste frysas snabbt för att undvika kristallisering. Då blir glassen isig och mindre god. Mjukglassmaskin i mindre format finns att köpa och hyra för hemmabruk. Det finns även mjukglassbas att köpa i livsmedelsbutik för tillredning i hemmet med elvisp och frys.

Mjukglassen serveras för det mesta i våffla, strut eller glassbägare. Den vanligaste smaken är vanilj, men andra varianter så som choklad och jordgubbssmak förekommer. Många mjukglassmaskiner kan göra "blandad" mjukglass som består av två till tre olika smaker. Vi på Bergamunken har en sådan mjukglassmaskin.

Vanliga tillbehör till glass är strössel, doppad choklad (chokladdopp), choklad- eller kolasås samt ibland grädde och olika frukter som jordgubbar och blåbär.

Den mjuka konsistensen skapas genom att luft tillförs i glassen. Mer luft ger en krämigare och något mjukare glass och medför att glassen smälter snabbare än mjukglass med mindre luft. Här i Norden tillsätts i regel mer luft i mjukglassen än södra Europa.

Mjukglass
produceras vid en temperatur på runt -4 °C jämfört med vanlig glass, som förvaras vid runt -15 °C i en frys eller frysbox.

Den första typen av mjukglass skapades i USA på 1930-talet av Tom Carvel, som startade upp en känd restaurangkedja i USA. Det var när hans glassbil fick punktering och gick sönder strax utanför New York som han parkerade sin bil och började sälja sin smälta glass till förbipasserande semesterfirare. Inom två dagar hade han sålt hela sin leverans av glass och drog slutsatsen att både en fast och mjuk (i motsats till hårda) frysta desserter var potentiellt goda affärsidéer.

Margaret Thatcher anses vara mjukglassens uppfinnare. Kemisten från Oxford i England uppfann en mjukglass med mer luft invispad i, och möjligheten att pumpa glassen genom en maskin. Den nya glassen spreds över Storbritannien genom numera legendariska ”Mr Whippy’s” glassbilar.

 


Du kan läsa mer på vår hemsida: 


bergamunken.com/mjukglass
www.bergamunken.com

Välkommen till oss på Bergamunken - vi kan glass, speciellt mjukglass :)

Annan rolig fakta om glass:

http://mittkok.expressen.se/baka/artikel/7-saker-du-inte-visste-om-glass/?sida=3
 
 
Textkälla från Wikipedia och fritt skrivet

Mjukglassmaskin i mässmontern

Publicerad 2017-03-14 19:41:31 i Allmänt, Mjukglass,

Totalresurs bjöd på mjukglass i sin mässmonter på Systemvetardagen i Kista.

Den 8:e mars var det återigen dags för Systemvetardagen på Stockholms Universitets studentkår DISKs egen arbetsmarknadsdag i Kista norr om Stockholm. Systemvetardagen är en fantastisk mötesplats för studenter och organisationer inom IT-branschen. Som deltagare får man möjlighet att knyta kontakter med representanter från olika företag och organisationer och värdefull branschinformation för framtida karriärsval. Utställare får ett unikt tillfälle att träffa IT-studenter främst från Stockholm, Uppsala och Linköping. Det är dessutom en möjlighet att profilera sig, stärka varumärket och anställa nya medarbetare på ett billigt och effektivt sätt.

Med mjukglass lockade Totalresurs till sig studenter och andra intressenter genom att bjuda på mjukglass!
 
Det blev en succé, och över 200 portioner mjukglass serverades från vår mjukglassmaskin av modell XL.

Mjukglassmaskin som är perfekt anpassad till mässor. Den här glassmaskinen är färdig på ca 10 minuter. Snabbt, eller hur? Dessutom gör den grymt god mjukglass.
 
Vill Du och ditt företag också hyra mjukglassmaskin och bjuda på mjukglass med delikata tillbehör i montern?
 
Varför inte göra som totalresurs och erbjuda kolasås, chokladsås, saltlakrits sås, chokladströssel och kulörtströssel? Det blir ett riktigt glassparty deluxe!

Vi hjälper dig såklart med alla tillbehör som du behöver.

Totalresurs önskade genomskinliga glassbägare, vilket vi på Bergamunken självklart hjälpte till med.

Läs gärna mer på vår hemsida:
 
Skicka gärna ett mejl till oss på info@bergamunken.se för mer information.
 

Om

Min profilbild

Bergmunken AB

Bergamunken AB hyr ut och säljer nöjesmaskiner inom mjukglass, popcorn, slush, sockervadd, hoppborg med tillbehör i Stockholm, Göteborg och Malmö till Ditt event eller evenemang! Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela